Nieuwsbrief WZH Hoge Veld Lees online  |   Afmelden
Voor mantelzorgers van WZH Hoge Veld  
printversie     Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube
WZH Hoge Veld
inleiding
We zitten volop in de zomerperiode en de grote hoeveelheid zon doet iedereen goed. Bewoners zitten op de daktuinen en kunnen ook wat meer naar buiten samen met de zorgmedewerkers. Het moet gezegd worden: dat kan vooral ook door de komst van de huiskamerbegeleiders. Inmiddels is ook een deel van de daktuinen afgeschermd zodat bewoners daar vrij kunnen rondlopen, zonder dat er gevaar voor naar beneden vallen is. Daar zijn wij ontzettend blij mee! Door de warme zomer zijn er wat kale plekjes in de beplanting ontstaan. We proberen hier wat aan te doen en meteen de ruimte nog wat aan te kleden en gezellig te maken. Als u mee wilt helpen of ideeën heeft, heel graag!
Wij wensen u veel leesplezier! Enne ... we zijn eigenlijk best benieuwd wat u van deze nieuwsbrief vindt; laat uw mening eens horen!
 
WZH Parade
Ook dit jaar was de Parade op 8 juli weer een geweldig feest voor onze bewoners, familieleden, buren en cliënten thuis. Wat een leuke optredens van de Showbizzkids, het duo René en Marthy en natuurlijk de oude bekende Ben Cramer. Al die kraampjes met oliebollen, haring, snoep, patat etc. en niet te vergeten de diverse kermisattracties. We kregen vele positieve reacties op deze dag! Toch maar mooi dat dat bij WZH allemaal kan!
 
waakkoffer
Het is voor ons altijd moeilijk om te beginnen over de laatste fase van het leven van één van onze bewoners. Maar voor u als naaste is dat uiteraard nog vele malen pijnlijker. Om dat wat makkelijker te maken, heeft onze verpleegkundige Wendy een folder geschreven over de palliatieve fase. Deze kunt u bij Wendy of teamleider Monique afhalen. Daarnaast heeft ze ook een waakkoffer gemaakt, met spulletjes erin, die het waken wat aangenamer kunnen maken. Dan kunt u denken aan pepermuntolie, massageolie, kaarsjes, een dekentje etc.
 
INTERVIEW MET MW. TOMEIJ DOOR LOCATIEMANAGER GERDA
Vrijdagmiddag 13 juli heb ik heerlijk in het zonnetje een kopje thee gedronken met mevrouw Tomeij (86). Ze was ontwapenend eerlijk over haar dementie. "Het wil soms niet in mijn hoofd en dan weet ik het niet meer en dan zit ik te prutsen". In het gesprek zal ze ook regelmatig zeggen "nou heb ik het weer, weet ik het niet meer'.
Lees meer  
 
Tevreden medewerkers
Onlangs is een medewerker tevredenheidsonderzoek uitgevoerd en we kunnen als management alleen maar heel blij zijn met de uitslag, ook als we die vergelijken met andere locaties van WZH. We hebben hele bevlogen, passievolle medewerkers die de bewoner op de eerste plek zetten. En daarnaast ervaren ze ruimte om te ontwikkelen, ervaren ze dat ze fouten mogen maken en bevelen ze de locatie echt aan om er te komen werken. Communicatie en werkdruk moeten we in de gaten blijven houden, maar verder alleen maar trots!
 
zorgkaart nederland 
Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg, waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. Zorgkaart Nederland werkt aan openheid in de zorg. De waarderingen van (vertegenwoordigers van) cliënten laten zien hoe mensen zorg ervaren. Voor zorgaanbieders is Zorgkaart Nederland een instrument waarmee ze zien wat volgens (vertegenwoordigers van) cliënten goed gaat en wat beter kan. Zorgaanbieders die een pakket hebben van Zorgkaart Nederland, kunnen o.a. in een dashboard de waarderingen monitoren en zien welke trends er zijn. Wij waarderen het heel erg als u uw feedback over Hoge Veld op Zorgkaart Nederland wilt plaatsen! Neem aub even de moeite, wij worden er erg gelukkig van. Kijk op www.zorgkaartnederland.nl 
 
stand van zaken plan van aanpak welzijn
Het plan van aanpak welzijn vordert gestaag. Alle medewerkers zijn via werkoverleggen geïnformeerd hoe we graag willen dat wij de welzijnsmomenten gaan invullen. De basis-dagstructuur geeft aan welke welzijnsmomenten er zijn op een huiskamer. Vraagt u gerust aan de medewerkers wat men aan welzijn heeft gedaan op een bepaald moment. Wilt u meedoen of iets ondersteunen? Geef dit aan bij de senior van de huiskamer. Medewerkers gebruiken steeds meer alle middelen en materialen die we in huis hebben voor leuke activiteiten voor onze bewoners. Er ligt een boekje op elke huiskamer. U kunt dit inzien om zo een idee te krijgen wat we allemaal in huis hebben. Paro en CRDL bevinden zich in de activiteitenkast op het pleintje van Jalan Batavia. Wilt u deze gebruiken, vraag er even naar bij de medewerkers van de huiskamer.
De medewerkers die geschoold zijn voor Dance for Health geven op de tijden dat zij werken workshops. De bewoners genieten hier zichtbaar van.
Een aandachtspunt is het rapporteren. We blijven hier aandacht aan besteden!
 
wandelclub
Wie gaat er mee?
We wandelen (bij goed weer) op dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur met de bewoners van Hoge Veld. We zijn dringend op zoek naar begeleiders! U kunt zich aanmelden per mail via inetten@wzh.nl
 
met senioren naar ado
De Stichting i.o. 'Met Senioren naar ADO' en WZH gaan het mogelijk maken om bewoners van de locaties van WZH een thuiswedstrijd van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion te laten bijwonen. ADO Den Haag stelt een skylounge ter beschikking. Het vervoer is geregeld met 2 busjes van WZH met genoeg ruimte voor vaste en transport rolstoelen. Er zijn vrijwilligers die de bussen rijden. De senioren nemen een mantelzorger mee.
Wilt u samen met uw vader/moeder/partner/naaste een wedstrijd bijwonen? Geeft u zich dan op bij Inge Netten via inetten@wzh.nl
 
schroeder
De samenwerking met De Kringloop Schroeder loopt fantastisch. De spullen vliegen de deur uit, we krijgen het niet aangesleept. De samenwerking heeft een 2-ledig karakter: we hopen hiermee meer bewoners uit de wijk naar ons Ontmoetingscentrum te trekken en daarnaast kunnen wij  Schroeder bellen indien er bij ons sprake is van overtollige spullen.
 
mutaties personeel
We verwelkomen:
- Chantal Kunst (woonzorgbegeleider Lange Voorhout/Rozenlaan)
- Bianca Boorsma (huiskamerbegeleider)
- Carla Spijker (huiskamerbegeleider)
- Romy Riem (huiskamerbegeleider)
- Madeline Hensen (huiskamerbegeleider)
- Daan Koer (medewerker transport).

Sun Lo is niet meer werkzaam bij WZH in verband met zijn pensionering
 
 
Heeft u tips, een mooi verhaal of leuk nieuws voor de nieuwsbrief? Wij horen het graag van u! Stuur een e-mail met uw bijdrage naar communicatie@wzh.nl.
WZH Hoge Veld
A: Laan van Wateringse Veld 222, 2548 CG Den Haag
T: 070-7562800   F: 070-7562801
E: hogeveld@wzh.nl
W: wzh.nl/hogeveld

Waardeer onze zorg op:
Zorgkaart Nederland